Bever
Flokk
Tropp
SpeiderliljenSpydebergspeidergruppe
Skriv ut

Sentrumsleir 2007

Helgen 14.-16.9.07 bl speidingens dag blitt markert i hele landet, og vi  markerte dette med å arrangere en leir der alle speidere/noen foreldre og spesielt inviterte gjester overnattet i lavvo  midt i Spydeberg sentrum. Vi hadde mange akiviteter, speider-konkurranse, mye god mat, tradisjonelt leirbål og ikke minst mye moro !!

Leiren startet fredag ettermiddag med ledere, troppsspeidere og småspeidere. De rigget til en flott leir med mange lavvoer, lagstelt, spisetelt m.m. I tillegg ble det bygd opp et høyt tårn for bruk under bruskasse-klatring, et stativ for putekrig og julegran-plassen ble "omgjort" til leirbålssted ! Lørdag var det fullt kjør hele dagen, med aktiviteter og konkurranser. Bl.a. hadde vi laget rebusløp i sentrum, Hovin ridesenter stilte med tre flotte hester som vi fikk ri på hele dagen og ikke minst bruskasse-stabling -som speiderne i Spydeberg begynner å bli riktig dyktige på !!

Lørdag ble også gruppa forsterket med bever-speidere m/foresatte og de spesielt inviterte gjestene som skulle prøve seg som "speidere-for-et-døgn". Lensmann Steinar Svendsen, ordfører Stein Håland og kultursjef Astrid Paulsrud hadde fulgt pakklisten de fikk tilsendt - og møtte opp i leiren med sovepose, liggeunderlag m.m. De klarte seg bra, og så ut til å kose seg. Dagen ble avsluttet med et tradisjonelt leirbål, der vi endelig også fikk synge litt. Noen dyktige speider-mammaer tok på seg sang-oppgaven, og stilte med speider-sangbok og flotte sangstemmer....så dette ble et kjempekoselig leirbål. Ordfører, lensmann og kultursjef bidro også med god underholdning - og fikk overrakt en velfortjent gave av speidergruppa for sin innsats. Til slutt ble sentrumsleir-mesteren kåret, med bakgrunn i dagens speider-konkurranse og speider-oppførsel under leiren. Årets mester ble beverspeider Karsten, som stolt og glad fikk et kokeapparat i premie ! Gratulerer så mye ! I tillegg har troppsspeiderene - som har jobbet som helter under leiren - gjort seg fortjent til fordypningsmerket "Leirbål" - Gratulerer til de også !!

Etter en flott (men slitsom) dag var det deilig å krype inn i soveposene sine for en god natts søvn. Leiren ble avsluttet søndag formiddag, etter at ordføreren avholdt en scouts own !

Dette har vært en kjempeflott leir, der alt har fungert som planlagt og ingen problemer har dukket opp underveis. Vi har bare møtt positive og hyggelige mennesker hele tiden, både under planlegging og gjennomføring. Vi må også sende en stooor takk til Spydeberg bakeri for et kjempelass med deilige kaker, rundstykker m.m som vi fikk i leiren på lørdag !! Det var nok ingen som var innom Spydeberg sentrum i helga som unnlot å legge merke til at vi var der....og kan tenke meg at mange passerende på E18 lurte fælt på hva som foregikk i Spydeberg ! Vi kommer nok tilbake neste år også !

Se bilder fra leiren HER ! Eller gå inn i galleriet !

Kristian B. ble intervjuet ang. leiren av NRK Østfold fredag ettermiddag - hør intervjuet HER !!! (starter på 01.15.50 hvis du ikke vil høre på alt)

HER kan du lese hva som sto i Smaalenene avis onsdag 19.9.07 ang. sentrumsleiren.
Powerd by WebScape 8.0
Levert av Vollar Development

Spydebergspeidergruppe er en del av Norges speiderforbund

Copyright 2009 @ Spydeberg Speidergruppe