Bever
Flokk
Tropp
SpeiderliljenSpydebergspeidergruppe
Skriv ut

Kretsleir Spydeberg 2008

Kretsleir 2008 er historie......

Da var kretsleiren for småspeidere og bevere vel i havn....etter mange ukers forberedelser, planlegging og dugnadsarbeid, kan vi nå sette oss litt i godstolen - med god samvittighet !

Det var et svært vellykket arrangement, og vi høstet mange go`ord og positive tilbakemeldinger, og det viktigste av alt - speiderne hadde en kjempeflott opplevelse. Det var bare blide og fornøyde (og slitne) ansikter å se utover leirområdet ! Vi fikk ingen ubehagelige overraskelser underveis - alt gikk helt som planlagt ! - og det er uten tvil takket være suveren innsats av en stor gruppe engasjerte og ivrige foreldre ! - og selvsagt alle dyktige speiderledere, både i vår gruppe og i alle deltakergruppene !

Fredag ettermiddag/kveld ble Spydeberg "invadert" av totalt 121 speidere og 42 speiderledere fra stort sett hele Østfold, klar for å delta på miljøleir i Miljøkommunen Spydeberg - i miljøuka. Det var etablert kildesorterings-stasjon på leirområdet, vi hadde en egen leir-bil som selvsagt gikk på strøm og opprettet eget "miljø-politi" som skulle passe på at gruppene fulgte opp vårt leir-tema ! I løpet av kvelden forvandlet skolegården seg til en stor speiderleir - der det ble satt opp telt og lavvoer i alle farger og varianter !

Lørdag var det revelje kl 0700, og alle måtte opp for å gå i gang med aktivitetsdag. I løpet av dagen deltok speiderne på mange ulike aktiviteter, både av kreativ og informativ art. Det var energikamp-konkurranse, der det skulle fraktes vann i bøtter til en vann-renne slik at vannet drev rundt et vannhjul. Til vannhjulet var det festet en tråd med nøkkel i enden - som kunne låse opp en kiste som inneholdt fyrstikker. Speiderne måtte deretter hugge ved til et bål, tenne bål med fyrstikker - og bålet skulle brenne av en tråd som var spent fast over bålet. Speiderne fikk også prøve seg på batikk-farging, som forøvrig er svært moderne denne sommeren ;-) De fikk utdelt hver sin "kjedelige" hvite t-skjorte, hvor de ved hjelp av gummistrikk og litt fantasi gjorde t-skjortene flotte og unike. Videre sto rappellering på programmet denne dagen. Ved Fossum var det lagt opp til ulike rappelleringsvegger med ulike vanskelighetsgrader - slik at både de litt "forsiktige" og de "tøffe" fikk en utfordring. Ved Fossum fikk også speiderne litt informasjon om hva som skjedde ved Fossum bru under krigen og fikk en titt inn i gruvene som er på stedet. Speiderne fikk også besøke Kykkelsrud kraftstasjon der det i tillegg til omvisning var et kjempeflott foredrag v/Fortum om bl.a. bioenergi. Venteperiodene denne dagen ble også fyllt med små aktiviteter som bygging av båre og spikking av skjerfknuter i tre. Til leiren hadde vi konstruert et "løpehjul", som produserer strøm via et batteri til en blinkelampe. Det hadde vært interessant å hatt en kilometerteller på dette hjulet denne helga - for den har stort sett rullet rundt hele dagen !! Lørdag kveld ble det tradisjonelt avholdt leirbål med sang og underholdning av og for speiderne ! - og etterpå var det 121 slitne små speidere som krøp inn i soveposene sine.....og sovnet umiddelbart ;-)

Søndag var det klart for kretskonkurranse. Totalt var det 24 lag som stilte på "startstreken", 21 småspeiderlag og 3 lag som stilte i klassen for bevere. Småspeiderombudet hadde laget utfordrende, morsomme og varierte oppgaver - der speiderne ble satt på prøve både med førstehjelp, kildesortering, stjernehimmelen og fikk satt hukommelsen på prøve. Samtidig er det veldig viktig for lagene å ha et godt samarbeid underveis.  Etter 3,5 timer ute i løypa, og 12 ulike poster - kunne vi kåre Borg speidergruppe som vinner i småspeiderklassen mens det ble "hjemmeseier" til Spydeberg i beverklassen. Vårt andre beverlag kom på delt andreplass !Spydebergs småspeidere ble nr 10 i småspeiderklassen. Det er også verdt å merke seg at alle beverlag gjorde det så bra - at de hadde faktisk blitt nr 3 og 5 i småspeiderklassen....så her er det kjempeflinke bitte-småspeidere ;-) Fullstendig resultatliste vil komme snart.

Været spilte oss et lite puss på lørdag - de hadde lovet oss fint vær på denne dagen....men det regnet !! - men dette var det nok bare de voksne som brydde seg om ;-) Søndag dukket solen atter opp over Spydeberg, og kretskonkurransen ble gjennomført i strålende sommer-sol ! Kort oppsummert må leiren sies å ha vært svært vellykket, alt har gått på skinner og barna reiste hjem med gode minner - og alle vil nok huske speiderloven nr 4 - "En speider er en god venn".

Tusen takk til alle våre foreldre som bidro under forberedelser og under selve arrangementet - dere er helt suverene ! Vi hadde aldri greid å gjennomføre dette arrangementet så bra uten deres hjelp !! Tusen takk til Fortum og August Strande, som stilte opp og delte sine kunnskaper med speiderne en hel lørdag ! - det satte både vi og speiderne stor pris på ! Tusen takk til alle speiderledere som også gjorde en kjempeflott jobb under arrangementet, og ikke minst - tusen takk til alle speidere som gjorde leiren vår så kjempeflott !!! Vi sees igjen  !
Powerd by WebScape 8.0
Levert av Vollar Development

Spydebergspeidergruppe er en del av Norges speiderforbund

Copyright 2009 @ Spydeberg Speidergruppe