Bever
Flokk
Tropp
SpeiderliljenSpydebergspeidergruppe
Skriv ut

Sommerleir 2008

Sommerleiren 2008 ble en gedigen suksess !!! En uke med "ekstremsport", vennskap og masse kos ble utvilsomt en fantastisk start på sommerferien.

Fra mandag 7. til lørdag 12.7 var rundt 50 små og store speidere, søsken og foreldre samlet på Storøya camping på Skjåk for årets sommerleir. Den ble av enkelte omdøpt til "ekstremsportsveka på Skjåk"......bare sjekk dette programmet:

- Tirsdag var det klatring/rappellering, der den høyeste fjellveggen var 15 meter (rett ned !!!!)

- Onsdag gikk vi inn i fjellet, der elva har gravd ganger og hulrom.....og her er det bekkmørkt og trangt og stupbratte partier....en skikkelig spennende tur for små og store. Grotting byr på en spennende naturopplevelse med underlige bergformasjoner, totalt stillhet avløst av kraftig elvebrus, og et fravær av tid og rom.

- Torsdag la mange langturen til Galdhøpiggen, som faktisk er Nord-Europas høyeste topp (2469 m). Dette er en skikkelig "styrkeprøve", men alle gjennomførte med glans og godt humør ! Jotunheimen er Norges mest kjente og majestetiske fjellområde, med bratte fjell og kvasse egger. De 10 høyeste fjellene ligger alle i Jotunheimen, deriblant også Galdhøpiggen som fikk Spydeberg-speidere på besøk denne dagen !

Noen tok også kurs i elvekajakk denne dagen. I en kajakk får du virkelig kjenne på elvas krefter, men også dette var en flott opplevelse når de klarte å mestre denne utfordringen.

- Fredag var den store raftingdagen. Det startet rolig med "familierafting" på Ottaelva, der både små og store fikk prøve seg i en gummibåt på Ottaelva. Dette var selvsagt en kjempestor opplevelse for de små ! Etterpå var det på tide med litt mer utfordringer, da båtene ble tatt ut i fossende stryk og en liten smakebit på Ofossen. Dette var en raftingtur for de som var litt "tøffere". Fortsatt var det en gruppe som ikke var helt tilfredsstilt, så de kyndige og hyggelige guidene tok oss med på en ekstrem-rafting tur - først i Ottaelva for å "godkjenne" deltakerne før den teknisk krevende elva Skjøli. Her ble det også surfing i Ofossen - en opplevelse som sent vil glemmes. Det var helt rått !!!!

Innimellom all ekstremsport var det selvsagt også tid for kos, lek og hygge.....og alle var enig om at dette var en helt suveren start på ferien. Det var derimot delte meninger om dette medførte at resten av ferien ble "kjedelig" etter dette.....eller om det faktisk var nødvendig med en ferie etter denne "ferien"........ ;-))

Takk til alle speidere, ledere, søsken og mammaer og pappaer som bidro til å gjøre denne uka til det den ble - og vi sender masse takk til Lom og Skjåk adventure - som sørget for at alle ble våte i elva ;-) Vi håper vi kan gjøre noe slikt igjen !!!!!

Flere bilder fra leiren finnes i bildegalleriet !
Powerd by WebScape 8.0
Levert av Vollar Development

Spydebergspeidergruppe er en del av Norges speiderforbund

Copyright 2009 @ Spydeberg Speidergruppe